De finale in Heerlen OZNK

Uit de rode hoekCesar Bleeker bokst tegen Thijmen Frenken Olympia 75 uit de blauwe hoek


De finale OZNK in Heerlen

Voorwoord: Zondag 28 januari 2024 - nog net een last minute nieuws ontvangen van onze boks trainer uit Heerlen die deelneemt met de wedstrijd boksers Cesar Bleeker en Xavier Etnal (Jermaine) bij de OZNK. De winnaars van finales van OZNK in Heerlen zijn namelijk Cesar Bleeker en Xavier Etnal (Jermaine) geworden van Boksclub Twente. Cesar heeft alle drie rondes duidelijk gewonnen van zijn tegenstander Thijmen Frenken van Olympia 75, en heeft alle drie rondes op zijn naam gezet, door goed te boksen. Met de wilskracht in zijn hart, heeft hij de winst naar zich toe getrokken en terecht kampioen geworden van OZNK.

De tegenstander van Jermaine (Xavier) was niet in staat om de finale te boksen tegen Jermaine. En werd afgekeurd door de dokter voordat de wedstrijd heeft plaatst gevonden. Zodoende heeft Jermaine afgelopen dag in feite de finale gebokst en is de winnaar de van OZNK.

Het wedstrijd verslag: uit de rode hoek Cesar Bleeker bokst tegen de bokser Thijmen Frenken (hierna tegenstander genoemd) van Olympia 75 uit de blauwe hoek uit.

De 1e ronde: En daar gaat de gong voor de 1e ronde. Cesar neemt direct zijn plekje in het midden van de ring en geeft een harde linkse directe voorhand waardoor de tegenstander uit balans raakt en zich op de vloer bevind. Scheids komt tussen in en laat beide boksers verder boksen. Cesar houdt zijn tegenstander goed in de gaten En plaatst geweldige treffers bij zijn tegenstander. Cesar opent de aanval opnieuw en bokst kort op zijn tegenstander, door op de halve binnen afstand te gaan boksen met opstoten, hoeken zet hij zijn tegenstander goed onder de druk. Gaat het een KO worden in de eerste ronde? Cesar plaatst een paar mooie treffers zowel met zijn linker hand als zijn rechter hand, waar de tegenstander geen antwoord op heeft. Cesar is op jacht en jaagt zijn tegenstander op, geeft een heleboel treffers op de kaak van zijn tegenstander. Cesar plaatst een mooie linker uppercut onder de kin. Kopje gaat omhoog en kninkt naar achteren van de tegenstander. Cesar laat zijn tegenstander missen, en treft opnieuw met zijn keiharde harde vuisten. Zet zijn tegenstander in het hoek, laat hem weer uit de hoek komen en plaatst een aantal treffers. Cesar moet even incasseren, maar komt al snel terug met een aantal treffers op de lichaam en op het hoofd van zijn tegenstander. Die daar geen antwoord op heeft kunnen vinden. En daar komt de gong voor de 1e ronde. De eerste ronde is winst voor Cesar.

De 2e ronde: In de hoek krijgt Cesar een slokje water, het zweet word weg geveegt van zijn hoofd. En krijgt nog tactische instructies van zijn boks coach die Cesar zal gebruiken in de tweede ronde tegen zijn tegenstander. Helpers uit de ring, en daar gaat de gong. Cesar boksend uit het midden van de ring en is het boks wedstrijd aan het bepalen. Cesar bokst op zijn gemak en bokst zijn tegenstander goed uit met een heleboel treffers zowel op lichaam als op het hoofd van de tegenstander. Boem een keiharde rechtste directe stoothand van Cesar vol in het gelaat van zijn tegenstander die duizelig ervan word. Cesar laat zijn tegenstander missen en neemt het over met een counter van een linker directe voorhand gevolgd door een rechtse directe voorhand op het hoofd van zijn tegenstander. Cesar stapt uit naar de buitenafstand op dat moment laat hij zijn tegenstander en counter door in te stappen op het halve binnen afstand en blijft maar treffers plaatsen bij zijn tegenstander. Cesar plaatst een mooie lange rechtse hoek op het hoofd van zijn tegenstander. Geeft een linker opstoot naar het lichaam gevolgd door een rechtse directe stoothand. Ook de tegenstander van Cesar plaatst een aantal treffers bij Cesar. Maar Cesar heeft de wilskracht en zet door, en blijft druk uitoefenen op zijn tegenstander. Danst uit het midden van de ring en geeft een formidabele treffers bij zijn tegenstander. Ronde twee is voor Cesar…

De 3e ronde: En daar hoor je de gong af gaan voor ronde 3. Cesar boksend uit het midden van de ring, zet zijn tegenstander in elke hoek van de ring waar hij zijn tegenstander maar wilt neerzetten om een paar goede treffers te plaatsen. Een taaie tegenstander heeft Cesar voor zich. Maar de kracht en de wil in de hart van Cesar zorgt ervoor dat hij de boks wedstrijd aan het bepalen is. En daar komt weer een linker opstoot gevolgd door een rechtse directe stoothand afsluitend met een linker directe voorhand op het gelaat van zijn tegenstander. Cesar is hongerig, eye of the tiger, en jaagt zijn tegenstander in alle hoeken van de ring en treft met geweldige stoten. Heen en weer worden er treffers en missers geplaatst door beide boksers. Maar Cesar toch wel die de laatste en 3e ronde naar zich toe trekt. Cesar laat zijn tegenstander om zich heen draaien, en geeft een harde rechtse gevolgd door een linker lange hoek op het gelaat van zijn tegenstander. Dit ronde gaat ook naar Cesar. Einde ronde 3.

De uitslag word omgeroepen in de zaal… de scheidsrechter tilt de arm op van Jermaine. De winnaar van deze partij is Jermaine (Xavier Etnal). Jermaine heeft zich geplaatst voor de finale van OZNK in Heerlen. De boks partij zal morgen op Zondag 28 januari 2024 in Heerlen plaatst gaan vinden. En de winnaar van de Finales OZNK is Cesar Bleeker geworden. Van harte gefeliciteerd Cesar met je overwinning.

Nogmaals gefeliciteerd mannen!

Bron/Verslag: aan de hand van ontvangen videobeelden

© Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende.


Ons adres:

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Email: info@boksclubtwente.nl