OZNK (Open Zuid Nederlands Kampioenschap) in Breda

Uit de rode hoek Andy Gabriel bokst tegen Erol Beeuwkes van The B-Force uit de blauwe hoek


Zondag 21 januari 2024:

OZNK Breda – Zondag 21 januari 2023: Andy Gabriel uit de rode hoek bokst tegen de bokser uit de blauwe hoek Erol Beeuwkes (hierna tegenstander genoemd).

De 1e ronde: De 1e ronde: beide boksers zijn klaar voor de strijd. De gong gaat af en beide boksers zetten de strijd voort in het midden van de ring. Tegenstander van Andy gaat er vol op in de strijd, probeert Andy onder druk te zetten met een x aantal combinatie’s. Maar Andy bokst mee en neemt de overhand, en laat zijn tegenstander achteruit boksen. Mooi gedaan van Andy. Tegenstander van Andy probeert met een rechter opstoot Andy KO te slaan, maar Andy ziet het spelletje en laat zijn tegenstander mooi vaak missen. Als de scheidsrechter er niet tussen komt, zou Andy zijn tegenstander nog wel KO kunnen slaan. Andy mooi op de buitenafstand boksend naar de halve binnen afstand en treft met een linker directe voorhand en met een rechter directe stoothand. Andy doet de Ali Shuffle, en laat zijn tegenstander missen en steekt de gek met hem aan. Laat zijn tegenstander missen en countert met een rechtse directe stoothand. Net als toen Muhammad Ali bokste tegen Floyd Patterson. Die liet hij missen en counterde met een rechtse directe stoothand op de kaak van Floyd Patterson. Prachtig om te zien. Terug naar Andy en zijn tegenstander. Beide boksers treffen elkaar met missers en treffers. Heel veel missers van de tegenstander. Andy bokst af en toe naar achteren, zet zijn rug tegen de touwen aan in de hoek, en plaatst een korte rechtse hoek op de kaak van zijn tegenstander. De publiek juicht wat een mooie stoot van Andy. Andy bokst met de verdediging laag, heeft geen verdediging nodig bij zijn tegenstander. Andy blijft scherp en geeft mooie stoten. Een linker directe en een rechtse opstoot op zijn kin moet Andy nog even incasseren. En weer een rechtse hoek die Andy moet incasseren. Daar komt de gong einde ronde 1.

De 2e ronde: Beide boksers gaan er vol in, plaatsen treffers en missers bij elkaar. Andy raakt meer met zijn handen dan zijn tegenstander. Die een beetje rommelig aan het boksen is. Eigenlijk is Andy een maatje te groot voor de tegenstander. En daar komt de Ali Shuffle van Andy die zijn tegenstander gek aan het maken is. Mooi bewegen Andy, laat zijn tegenstander missen en plaatst mooie hoeken en directe’s op de hoofd van zijn tegenstander. Andy blijft mooie dansen om zijn tegenstander heen, die ook tegen de touwen aan moet vasthouden. Andy laat zijn tegenstander missen en slipt naar binnen, plaatst een mooie Iron Mike Tyson rechter stoot op de kaak van zijn tegenstander. Hmmm sterke kaak tegenstander. Andy af en toe aan het showen, maar helaas krijgt daar een treffer op zijn hoofd. Maar dat maakt voor Andy niet zoveel uit en laat zijn tegenstander missen. Heen en weer word er gestoten met missers en treffers, Andy in het midden van de ring, en heeft zijn tegenstander tegen de touwen aan gezet. Plaatst een prachtige linker directe voorhand op het gelaat zijn tegenstander. Andy laat zijn tegenstander uit de touwen komen, heen en er weer word er mooi gebokst, een zeer scherpe rechter hoek van de tegenstander bijna raak op de kin van Andy. Andy ziet de stoten van zijn tegenstander komen. En ontwijkt ze ook mooi. De gong gaat af voor de 2e ronde, op naar de 3e ronde.

De 3e ronde: Andy Gabriel zet direct de druk op de ketel en zet zijn tegenstander in het eerste ronde onder druk. En zet zijn tegenstander neer in de hoek. Een paar mooie slagen heen en weer van beide boksers. Maar Andy heeft net méér die pit in zich. Een linkse directe voorhand van Andy die vol in het gezicht laat exploderen van zijn tegenstander. Die even niet weet waar hij is en probeert te clinchen met Andy. Scheidsrechter haalt ze uit elkaar en ze mogen weer verder. Heen en weer word er gestoten, een paar stoten die Andy moet incasseren. Maar Andy laat zijn tegenstander ook heel veel missen en Andy danst om zijn tegenstander heen met zijn linker voorhand laat zijn tegenstander veel missen en plaatst een prachtige rechtse hoek op het hoofd van zijn tegenstander. Die aan de touwen ligt en snel in dekking gaat. Tegenstander gaat te diep naar beneden, en probeert te clinchen. Scheidsrechter haalt ze uit elkaar en beide boksers gaan verder. Andy laat zijn tegenstander missen, waardoor de tegenstander aan het struikelen is over zijn eigen benen. Andy staat rechts voor en neemt zijn plek in het midden van de ring. Geeft een linker hoek op het hoofd van zijn tegenstander die daar geen antwoord op weet. Andy blijft bewegen, net een butterlfy en blijft steken net als een bee. Een prachtige rechtse opstoot van Andy gevolgd door een linker hoek op het hoofd van zijn tegenstander, die duizelig aan het worden is van incasseren. Tegenstander krijgt te horen dat hij niet te laag moet bukken met zijn hoofd… dus hoofd omhoog zegt de scheidsrechter. De boks partij gaat door… geïrriteerde tegenstander heeft Andy voor zich. Er word heen en weer hard gebokst, met een paar treffers van de tegenstander. Scheids komt tussen beide, Andy hoort dat hij niet binnenhand moet stoten. Zoals ik het zie, klampt de tegenstander teveel bij Andy. Houdt h’m vast, trekt aan de voorhand van Andy en plaatst een paar stoten. Volgens mij, als ik het goed zie, krijgt Andy onder het trekken van zijn tegenstander, ook een stoot op zijn achterhoofd wat eigenlijk verboden is bij het boksen. Ziet de scheids dit niet? Laatste tien tellen voor de 3e en de laatste ronde.

Uitslag: 2 – 1

Twee scheidsrechters geven winst voor de bokser uit de blauwe hoek. Één scheidsrechter gaf de winst aan Andy Gabriel.

Op naar de volgende boks partij Andy Gabriel. Wij zien jou graag boksen, nice move’s “the Ali Shuffle”. Voor ons heb jij de boks wedstrijd gewonnen. Wij bedanken jou voor het neerzetten van een mooie boks wedstrijd.

Bron/Verslag: videobeelden

© Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende.


Ons adres:

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Email: info@boksclubtwente.nl