Wedstrijd bokser van

Uit de rode hoek Ennio Daidone verliest zijn eerste boks partij.

Op de foto Ennio Daidone uit de rode hoek, komt uit voor Boksclub Twente uit Enschede.


Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen 2023

Breda - Zaterdag 28 januari halve finales - Daar is Ennio Daidone ingeschreven voor zijn eerste bokswedstrijd, hij komt uit in de 57kg. Ritje Breda, samen met Ennio en Ronald. Vertrek om 11:30 vanuit Enschede. Prachtige dag om te rijden, volop zon voor een rit van dik 2 uur.Het toernooi wordt gehouden aan de thuisbasis van boks vereniging Bredase Ring.

Prachtig om te ervaren hoe respectvol de sfeer is tussen de boksers, trainers en publiek. Het is een kleine wereld, dus veel handen schudden. Bijzondere gast was Arnold Vanderlyde, nog steeds enorm betrokken bij de bokssport, zo blijkt uit zijn aanwezigheid.

Om 14:00 begon de weging van de aanwezige boksers, sluiting om 15:00 uur, de wedstrijden beginnen om 16:00. Scheidsrechters en jury beginnen hun plek in te nemen en om even over 16:00 uur wordt het startsein gegeven, de eerste partij aangekondigd.

De spanning begint al aardig op te lopen, dat is zichtbaar bij de verschillende boksers en trainers, dat moet ook, er staat wat op het spel, je gaat de ring in. Ennio moest 7 partijen wachten voordat hij de ring mocht betreden.

Prachtig om te zien met welke zekerheid en spanning betreft de tegenstander de ring betreden wordt. Ennio bokst vanuit de rode hoek, zijn tegenstander Shahidullah RAEES KHAIL van BC Falcons uit St-Niklaas België. Bitje in, cap op, naar de scheidsrechter en wachten op de gong.

De wedstrijd verloopt in deze klasse over drie ronden van twee minuten. De eerste ronde gaan beide boksers gelijk los, het is echt knokken. In de eerste twee ronden lijkt de tegenstander van Ennio de overhand te krijgen, in de derde ronde begint Ennio het zijn tegenstander echt moeilijk te maken. Dit is echter te weinig om de partij naar zich toe te trekken, de blauwe hoek wint.

De jury beslist, vooral in de eerste ronde heeft de blauwe hoek een voorsprong op punten gepakt, daarna ging de wedstrijd mooi gelijk op, de derde ronde was voor Ennio. Super gebokst Ennio, een mooie en leerzame ervaring. Op naar de volgende wedstrijd. Ronald bedankt voor de professionele begeleiding.

Bron: Trainer/Assistent: Rini,


Ons adres:

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Email: info@boksclubtwente.nl