Verslag sparring in Gronau (D) 29 dec. 2018

Voorbeeld CSS plaatje floaten Met als doel, deelname aan bokswedstrijden, zich daarop fysiek, mentaal en tactisch op voor te bereiden.

 

 

Afgelopen vrijdag zijn er sparringsrondes geweest bij TV boksverein Gronau.

De volgende, aankomende boksers, hebben hieraan deelgenomen: Dylan, Kay, Jos, Yasin.

Bij aanomst gewicht, ervaring, leeftijd onderlinke boksers vergeleken en hierop onderlinge sparrings tegenstanders bepaalt.

Yasin 0 wedstrijden 60 kg 16 jaar, ging als eerste de ring in met zijn 6kg zwaardere tegenstanders, die beide al ruime wedstrijd ervaring hadden.

Met zijn drie├źn zou er continue gewisseld worden om de 1,30 min, met dien verstand dat ieders drie volle rondes van drie minuten zou boksen. Yasin zag goed wat er gebeurde, bokste goed mee met mooie geplaatste directe's goeie conuter's, en reactie stoten, tegen toch al ervaren boksers.

Als tweede sparrings ronde kwamen Jos, Dylan, beide elite en rond de 73 kg aan de beurt, de derde deelnemer was een bokser van 78 kg met drie wedstrijden gebokst, wederom ieders drie maal drie minuten met verschillende tegenstanders om de 1,30 min wisselen, beide hebben laten zien te willen boksen. Dylan die zich steeds meer verbetert en Jos die weet dat ie in het jaar 2019 vaker moet komen trainen.

Als laatste kwam Kay in de ring, voor hem was er 1 tegenstander rond de 90 kg en reeds 30 partijen achter zijn naam. Kay heeft aangegeven zelf reeds 20 partijen te hebben gebokst, hierdoor is hij ook opgegeven voor het NK 2019 in de B klasse. Er werden drie rondes van drie minuten gebokst met 1 minuut pauze.

Deze sparring is voor Kay belangrijk omdat hij bij de boksclub weining sparrings partners heeft.

Kay bleek een beetje vast te zitten in zijn stoten en gaf zijn tegenstander daardoor de vrijheid om hem vaak vast te zetten en harde stoten te plaatsen, dit is voor hem naar aankomende NK toe belangrijk hier op te trainen en te reageren, mooiste zou zijn nog een sparringswedstrijd.

Al met al een geslaagde leerzame avond.

Geplaats door Admin | Dinsdag 1 januari 2019 | Kara^

Ons adres is

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Tel: 053 - 430 45 89