Verslag sparring van Boksers van Boksclub Twente

Verslag sparringen in Enschede bij Boksclub Twente tegen boksers uit Gronau op 11 jan. en 23 jan. '19. En deelname aan wedstrijdsparring in Groningen op 26 jan. '19 jl.

Met als doel: deelname aan bokswedstrijden, zich daarop fysiek, mentaal en tactisch op voor te bereiden.

Tijdens de extra training van Vrijdag 11 jan. kwamen wedstrijd boksers uit Gronau bij ons sparren om zich voor te bereiden op hun aankomende district kampioenschappen.

Onze boksers, Ali, Kianosch, Jos, Ilias, Yasin, Robert en Sam waren er om zich voor te bereiden op hun aankomende wedstrijden.

Ieder bokste 2 rondes van 3 minuten.

Woensdag 23 jan. '19 waren de boksers uit Gronau wederom bij de Boksclub Twente ditmaal waren Kerim, Robert en Kianosch erom te sparren. Jos om zich goed voor te bereiden op zijn eerste wedstrijd op 26 jan. '19 in Vaals die inmiddels winnend is afgesloten.

Voorbeeld CSS plaatje floaten Zaterdag 26 jan. '19 vertrokken wij om 07:00 uur naar de wedstrijd sparring bij BS Groningen. Een speciale dag vandaag voor de meesten Kerim, Dylan, Ali en Ilias, want dit is de eerste keer deelname aan een wedstrijd sparring, wat betekent een wedstrijdsituatie voor nieuwelingen 3 rondes á 2 minuten boksen tussen door 1 minuut pauze.

Kianosch en Robert me al enige wedstrijdervaring is dat een ander verhaal, voor Kianosch is dit heel belangrijk om zoiets scherper te worden en voor Robert is het taak om zich weer terug te knokken in het wedstrijdcircuit.

Rond 09:00 uur kwamen wij aan. Ik ben benieuwd wat we tegen zouden komen want ik had vooraf gevraagd aan de organisatie of alle boksers wel 3 x 2 min rondes konden maken bij deelname van 45 aanmeldingen.

Voorbeeld CSS plaatje floaten

Bij de oriëntatie en info, kwamen we er al gauw achter dat er niet 1 wedstrijd gebokst werd maar 3 wedstrijden van 3 x 2 min met 1 minuut pauze.

De zaal was verdeeld in 8 ringen genummerd van 1 t/m 8, 3 wedstrijden! 9 Partijen, op papier 6 boksers bij me die allemaal drie partijen moesten boksen, had de boksers verdeeld in tweetallen zodat als er 1 van hun moest boksen de ander kon begeleiden en de sparringswedstrijd kon filmen.

Indeling tweetallen: Ali, Kerim en Robert, Dylan en Kianosch, Ilias

Ali partij: 1, 4, 7 Kerim partij: 3, 6, 9
Dylan partij: 1,5 8 Robert partij: 3, 6, 8
Ilias partij: 1, 4, 7 Kianosch partij: 3, 6, 9

Ali bokst 2 tegenstander uit de wedstrijd in de 33 ronde met een droge opstoot op de korte rib, bokst beheerst beweegt en ontwijkt en countert goed.

Kerim mooi bekeken gebokst observeert en pakt zijn kansje met snelle acties en overnames wel jammer dat zijn derde partij niet doorging.

Robert had een paar zware partijen met goede tegenstanders waaronder twee Ierse boksers, bokste mooi mee met de aanval van de tegenstander, en ving in de laatste partij zijn rechts voorstande goed op met een stopstoot.

Dylan bokste goed geconcentreerd links en rechts wegdraaiend, treffers plaatsend met zijn voorhand, had later die ochtend een moeilijke partij tegen een wedstrijdbokser met al enige wedstrijd ervaring.

Ilias goed mooi verplaatsend goede hoge dekking en counterend boksen tegenstanders kregen geen vat op hem.

Kianosch In zijn eigen stijl boksend rustig blijvend, tegenstander op afstand houden en zo proberen zijn stoothand in stelling brengend, zijn laatste partij was een moeilijke, een tegenstander met een supersnelle jab en dezelfde lengte als Kianosch.

Trots op wat de boksers hebben laten zien in Groningen.

Boksen leer je door te boksen.

Geplaats door Admin | Dinsdag 29 januari 2019 | Kara^

Ons adres is

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Tel: 053 - 430 45 89