Verslag OZNK 1/4 finale Startes Klasse 02-02-2019

Jos Dassen 69kg (Boksclub Twente) tegen Tavares Fernandes 69kg (Fitzboys10)

Tweede wedstrijd Jos 1/4 finale, toernooi Open Zuid NK.
Deelname door clubs uit Duitsland, Belgiƫ en Nederland.
Doel A klasse worden.

1e Ronde Jos tegen rechts voorstaande bokser, ff wennen voor Jos, kan duidelijk niet zijn afstand en wil bepalen, tegen deze goed counterende bokser. Jos bokste goed was snel en stootte snel en hard met directe's, maar trof zijn tegenstander te weinig, zag de stoothand waar Jos vaak de aanval mee inzette gemakkelijk aan komen, en scoorde met counter stoten hoog en lang hoeken opstoten en directe's.

2e Ronde Jos die ook goede snelle counteraar is begon niet zo aan de tweede ronde als de eerste, liet nu de tegenstander de aanval beginnen waarop Jos mooi counterde met harde stopstoten, maar bleek ongeduldig in het vervolg hierop, en verviel weer in zijn patroon van de eerste ronde.

3e Ronde In de laatste ronde liet weer dat Jos over een goede vechters mentaliteit beschikt, stond achter op punten en knokte voor wat je waard was om het verschil toch te buigen. Maar tegenstander was een ff te slim af steeds en trof Jos een paar maal met harde lever stoten en directe's, wat maar weer liet zien dat Jos niet opgeeft en een zeer positieve vecht instelling heeft laten zien. Achteraf vertelde Jos dit was een mooi leerproces.

Tegenstander heeft trouwens de dag erna zijn halve finale wedstrijd ook gewonnen en staat daarmee in de finale aankomende weekend.

Geplaats door Admin | Woensdag 6 Subat 2019 | Kara^

Ons adres is

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Tel: 053 - 430 45 89