Verslag OZNK 1/8 finale Starters Klasse 26 jan. 2019

Jos Dassen 69kg (Boksclub Twente) - Ahmet Ergün 69kg (Choku Gym)

Eerste wedstrijd Jos, eerste doel A klasse worden 12 wedstrijden winnen, keus was meedoen om dit doel te bereiken in deze fase van opbouw, de wedstrijdsparring 26 januari in Groningen, om zo enige wedstrijd voorbereiding op te doen, of hem opgeven om deel te nemen aan het toernooi Open Zuid NK.

Deelname door clubs uit Duitsland, België en Nederland.

Voorbeeld CSS plaatje floaten Doorgenomen met Jos dat we meedoen met dit toernooi, in dit stadium van voorbereiding niet gaan om het toernooi te winnen maar mocht dit eventueel toch zo zijn, is dat mooi meegenomen, of tewel een hele knappe prestatie.

1e Ronde Jos goed voorbereid en zeer geconcentreerd de ring ing, goed van uit het midden, deze aanvallende zwaar stotend tegenstander opvangen met stopstoten en goed ontwijken en counterend met de combinaties van twee á drie stoten.

2e Ronde Jos begon niet zo aan de tweede ronde als de eerste, draaide nog wel mooi links en rechtsom, bokste steeds goed mee met de aanval, maar toch leek het of ie een beetje vastzat (kon veel meer) en de tegenstander het spel liet maken. De spanning en daarmee de vermoeidheid van een eerste wedstrijd, werkte Jos in de tweede ronde een beetje tegen, concentratie vasthouden is al moeilijk als je al enige wedstrijden gebokst hebt, laat staan je eerste, al is dat bij ieder verschillend.

3e RondeIn de laatste ronde liet wel zien dat Jos over een goede vechters mentaliteit beschikt, in de pauze waren zijn woorden, tjonge tjonge wat is dit zwaar, wil er maar ff mee benadrukken hoe belangrijk training en een goede instelling is. Jos had dit in deze wedstrijd zeer zeker een goede instelling en inzet (top!). Hij heeft zich deze wedstrijd goed naar het einde gebokst en terecht op punten gewonnen, nu de volgende wedstrijd 1/4 finale volgende week 2 febr. '19 in Breda.

Geplaats door Admin | Woensdag 30 januari 2019 | Kara^

Ons adres is

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Tel: 053 - 430 45 89