District Oost Enschede Boksclub Twente

5 April 2009
Trainer: Ronald Beerlage
Ass. Trainer: Guiseppe Lucarelli

Weging en keuring was van 12.00 tot 13.00 wedstrijden zouden beginnen 14.00 Dylan Keuters en de broers Yasakov Abdullah en Usman waren omstreeks 12.00 aanwezig. Abdullah zijn tegenstander had zich afgemeld wegens medische redenen.

De wedstrijd was georganiseerd in het club gebouw van de boksclub "De Bredase Ring" in Breda. S'middags om 14.00 uur vertrokken we naar Breda.Onderweg werd er natuurlijk zoals gebruikelijk veel gepraat over wat er vandaag te gebeuren stond, twee wedstrijden met twee goede tegenstanders.Zowel Yussuf als Abdullah hadden zich goed voorbereid voor deze wedstrijd en waren er op gebrand om deze te gaan winnen.

Rond 16.15 arriveerden we bij het club gebouw van de Bredase Ring,waar ze nog druk waren met de voorbereiding van de wedstrijden die om 19.00 zouden beginnen. Vanaf 17.00 konden we terecht voor de weging en de medische keuring.Ondertussen brachten we de tassen naar onze kleedkamer en gingen we wat drinken boven in de kantine. Langzaam arriveerden er meer boksers samen met hun trainers en begon het al aardig druk te worden. Een aantal bokser kwam niet door ziekte en een aantal bokser zaten te hoog met hun gewicht zodat het oorspronkelijke aantal van 21 partijen verminderd werd tot 14 partijen. Yusuf partij nummer 3 en Abdullah partij nummer 5. Bij ons verliep de medische keuring en weging zonder problemen.

Yussuf Likoglu moest tegen Joey Kuiten een bokser die rechts voor staat , na een goede warming up met Ronald. was het om 19.20 dan zover . Een partij van 4 x 2 minuten. Yusuf in de rode hoek , Joey in de blauwe. Het begon meteen fel , Yussuf reagerend op Joey . Hoeken, opstoten, harde directe's je zag het allemaal voorbij komen in hoog tempo. Yussuf had wat moeite om de regie over de partij te houden. In de eerste ronde kreeg Yussuf een flinke opstoot te verduren en werd hij aangeteld.Daarna direct aanvallend maakte hij het Joey flink moeilijk. De tweede ronde verliep net zo , de beide boksers hielden het publiek bezig .Helaas kreeg Yussuf een openbare waarschuwing.De gehele partij was super spannend. In de laatste ronde maakte Joey het Yussuf moeiljk om zijn ding te doen.Joey stootte telkens een aantal stoten en klemde dan Yussuf af waardoor deze niet in staat was om goed te reageren. Helaas koste dit telkens veel tijd en energie omdat Yussuf Joey dan zich weer van zich af moest duwen. Tot op het laatste moment was het onduidelijk wie de winnaar was maar helaas werd het Joey.

Er stonden 9 partijen op het programma Usman had partij 7 en Dylan partij 9 pause was na partij 5.

Lichtgewicht tot 60 Kg C klasse: Usman Yasakov tegen Andree Jackson.

1e ronde: Usman begon gretig hij wou het thuis publiek zijn kunnen laten zien, vader broertje en kennis waren immers ook komen kijken. Door zijn gretigheid vergat hij totaal zijn dekking en liep een paar keer vol op de stoothand van zijn tegenstander,om daarna tijdens het meestoten ook enige treffers te plaatsen. Stand na deze 1e ronde was dan ook 11-6 voor zijn opponent. 2e ronde: Na het horen van de tussenstand probeerde Usman tevergeefs de wedstrijd naar zich toe te trekken . Door zijn aanvalsdrift kreeg hij ook nog eens een waarschuwing wegens binnenkant wat ook weer een punt aftrek koste. 3e ronde: Gaf het zelfde beeld als de vorige rondes Usman zat geen moment in de wedstrijd. Eén van Usman zijn kwaliteiten is zijn tomeloze inzet tijdens wedstrijden. hij vergat tijdens deze wedstrijd ook gebruik te maken van zijn bokskwaliteiten en dan vooral de passieve verdedigingen en van deze verdedigingen de aanval overnemen en of counteren die hij zeer zeker bezit en heeft getoond in eerdere wedstrijden. Eindstand 33-21 veel treffers gegeven te veel tegen treffers onnodig ontvangen.

Na deze partij was het de beurt aan Dylan na meer dan een jaar weer voor het eerst de ring betrad en zeer gespannen was.

Lichtwelter afstand met tot 64 Kg N Klasse Dylan Keuters tegen Kevin Paulissen

1e ronde: Dylan begon goed aan de wedstrijd zeer geconcentreerd en hield zijn tegenstander op hele afstand met zijn Directe Voorhand en liet zich niet verleiden tot vechten. Tussenstand na deze ronde 1-0 in het voordeel van Dylan 2e ronde: tegenstander wou zij achterstand goed maken door het tempo van zijn aanvallen met directe´s iets omhoog te brengen en bracht Dylan hierdoor soms uit zijn concentratie die nog welzijn directe's voorhand goed gebruikte maar zijn stoothand vergat. Waardoor beide boksers wat vaak in de clinch kwamen. Tussenstand na deze ronde 2-1 nog steeds in het voordeel van Dylan. 3e ronde:Tegen stander zette alles op alles om deze partij alsnog te winnen Dylan vergat geconcentreerd te blijven en zijn tegenstander op afstand te houden Eindstand was dan ook 2-3 in het voordeel van zijn tegenstander Dylan die zeer goed bokste gaf onnodig de wedstrijd uit handen, hier had volgens ons meer in gezeten.

Beide boksers een compliment voor hun inzet tijdens deze wedstrijden en de voorbereidingen hiernaar toe het heeft jammer genoeg voor eigen publiek niet het gewenste resultaat gebracht maar heeft ons wel na deze wedstrijd evaluatie verbeter punten aangeleverd hier kunnen we verder aan werken en trainen.

Verslag: Ronald Beerlage

Ons adres is

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Tel: 053 - 430 45 89