Bokswedstrijden Bredase Ring!

Het is zo ver, trainer Ronald Beerlage arriveert om 15:00 bij het huis van Yasin, Hasan en Yusuf Likoglu. En gaan we verder na de andere bokser Abdullah en Usman Yasakov in Borne. Ook gaat de fanatieke broertje Abdul-Karim mee. Onderweg stoppen we nog even bij een tankstation om een pauze te houden en na die pauze rijden we door naar Breda. Rond de tijd van half 6 arriveert het boksteam uit Enschede in "Bredase Ring". Na een warme verwelkom konden we na een half uur al beginnen met wegen.

Gewichten Boksers BC. Twente 22-11-2008:


Hasan Likoglu 61 KG.
Yasin Likoglu 65 KG.
Usman Yasakov 58 KG.
Yusuf Likoglu 66KG
Abdullah Yasakov 61 KG

Voor de 4 Boksers Yasin, Hasan, Usman en Yusuf waren al voortijdig partijen ge-matcht. Dus kon trainer Ronald nog opzoek gaan voor een tegenstander voor Abdullah Yasakov. Na de keuring bij de dokter van de 4 boksers mocht de nog niet ge-matchte bokser Abdullah Yasakov zich even later ook laten keuren en betekende dat trainen Ronald ook een tegenstander voor hem heeft gevonden!

 • De partijen voor BC Twente waren als volgt:
  • 5de Partij Usman Yasakov VS. J Van de IJsel - Crooswijk uit Rotterdam
  • 7de Partij Yusuf Likoglu VS. Mo Amiri - Muscle Fit uit Eindhoven
  • 8ste Partij Yasin Likoglu VS. Richie - HAB uit Helmond
  • 12de Partij Hasan Likoglu VS. Rick van Diermen -Coolgym uit Spakenburg
  • 13de Partij Abdullah Yasakov VS. Danielian BC Antwerpen uit Antwerpen

Usman begon fel aan de eerste ronde maar zijn tegenstander was slim om telkens weg te draaien en met enkele stoten te reageren. Aan het einde van de 2de ronde was het een tegenvallende tussenstand van 10-2 voor de bokser uit Rotterdam. Usman gaf alles op alles om er wat aan te doen in de derde ronde ma kwam niet verder dan 5 punten te scoren tegen 18 punten. Het was aan Usman om iets te leren van deze partij omdat hij toch beter bokste ma niet aan scoren kwam. Na afloop van de partij van Usman Yasakov werden de ogen gericht op de volgende wedstrijd bokser van BC. Twente Yusuf Likoglu.

Ook volgens papier zal Yusuf een zware partij hebben tegen het ongeslagen Mo Amiri Maar dat deed het niet toe en Yusuf had een goede warming-up en zich goed gefocust op het gevecht. Al direct na de eerst bel begon de bokser uit Eindhoven fel door meervoudige stoten te maken. Waardoor zijn conditie steeds minder werd.

Yusuf pakte het slim aan door soms te incasseren en soms weg te draaien, maar stond op een achterstand van maar liefst 2-1. In de 2de ronde was het aan Yusuf om de partij na zich toe trekken. En dat deed de bokser uit Enschede ook door goed te stoten met zijn voorhand en af en toe te combineren met zijn stoothand. Yusuf stond ook de 2de ronde terecht voor met 5-4 Ook in de 3de ronde was Yusuf de betere bokser en bokste het partij netjes na zich toe en maakte uiteindelijk een verschil van 15-10

Direct na afloop van partij 7 was het weer een partij voor BC. Twente. Yasin moest het opnemen tegen Richie uit Helmond. Yasin had zijn laatste partij gewonnen en wou het ook doen tegen de bokser uit Helmond Eerst rond bokste Yasin goed mee en ging het gelijk op. Ik de 2de ronde bokste Yasin heel slim en maakte goed gebruik van z'n lengte en stond ook terecht voor met 9-5 De 3de ronde was voor de bokser uit enschede ook geen probleem en bokste netjes zich zelf naar de overwinning 14-8 ! Netjes Yasin !

In de kleed kamer gingen we wat napraten met de trainer Ronald Beerlage wat er tot nu toe goed ging, wat beter kon, welke fouten we maakten enz. Ondertussen was er een pauze aan de gang in het boksgala in Breda. En werd na aanwijzing van trainer Ronald de 2 andere boksers (Hasan Likoglu & Abdullah Yasakov) aangewezen om zich gereed te maken voor hun gevecht.

Nu ook weer na een goede warming-up was bokser Hasan klaar om in gevecht te gaan met zijn tegenstander Rick uit Sprakenburg. Voor Hasan betekend deze partij veel omdat hij een slechte reeks bokspartijen achter de rug had. Hasan was dus daarom gebrand om deze partij te winnen! In de eerst ronde liet Hasan gelijk zien hoe goed hij kon boksen en was al gelijk de baas in de ring. En zo bleeft het ook en won Hasan met een ruime score de partij.

Tot nu toe was trainer Ronald erg tevreden over de overwinningen van de 3 broeders Likoglu ,maar daarmee konden we ons niet zo veel mee bezig houden want onze laatste bokser van deze avond Abdullah Yasakov moest ook nog een partij boksen. Abdullah had veel zelfvertrouwen in zicht en dat was ook te merken in de kleedkamers. En was dus zeker van zich zelf dat hij deze partij niet zal verliezen! Eerst ronde begon Abdullah goed door goed mee te stoten in de aanvallen van de tegenstander. Door meer aanvallen van Danielian stond Abdullah de eerste rond 2-1 achter. In de 2de ronde was ook in het voordeel van Danielian 6-2. Dus was het aan de bokser uit Enschede om er in de 3de ronde verandering in te brengen. En dat deed hij ook ! Abdullah zette alles op alles en maakte het nog spanend tot aan de laatste secondes van de partij. Uiteindelijk werd het 8-8 in het voordeel van de blauwe hoek : Abdullah Yasakov.

Na afloop van deze partij gingen we met z'n allen na de kleedkamers om weer en napraat te hebben over deze laatste 2 partijen en over de geweldige avond van het boksteam uit Enschede. Nadat de 2 boksers ook hebben gedoucht en omgekleed gingen we met z'n allen na de kantine om wat te eten en te drinken. Nadat we de afscheid hebben genomen van het Bredase Ring vertrokken we met de busje richting Enschede. Ongeveer rond de tijd van 01:30 in de nacht arriveerde de boksteam op zijn bestemming.

Op na de volgende Wedstrijden !!

Verslag: Verslag Yusuf Likoglu & Ronald Beerlage

Ons adres is

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Tel: 053 - 430 45 89