Boks Club Twente wint 3 goud 2 zilver medailles in Denemarken!

Boks toernooi in Hvidovre Denemarken!

Enschede 14 maart: 2008 - Om 09u00 vertrokken de trainers Henri Sanders en Ronald Beerlage samen met de deelnemende boksers Johan Leviants, Mischa Cazasjan, Stefan Marsenic, Yasin Likoglu, Hasan Likoglu en Yusuf Likoglu naar Hvidovre in Denemarken om te gaan boksen!

Aankomst om 18:00 uur ingeschreven en gewogen en gekeurd iedereen goed op het opgegeven gewicht. Hasan was helaas te zwaar en moest een gewichtsklasse hoger.

Daarna is ons de slaapzaal aangewezen met een luchtbed die we opgepompt hebben, naar dvd gekken en zijn daarna gaan slapen.

We sliepen in een school naast het sportcomplex waar tegelijk gebokst werd in 2 hallen vanwege het aantal inschrijvingen met deelnemers uit Duitsland, Engeland, Nederland, Wit Rusland, en een boksploeg uit Zuid-Afrika.

Volgende morgen: Op 15 maart hebben we goed ontbijd gehad, het eten was sowiezo goed verzorgd en lekker, petje af voor de organisatie, waren volgens mij allemaal clubleden en/of ouders. Yasin en Stefan moesten op het zelfde tijdstip boksen. Henri ging met Stefan, en ik ging met Yasin mee.

Yasin heeft gewonnen, netjes gebokst. 3 ronden van 2 minuten. Tegenstander goed op afstand gehouden met de Voorhand en de Stoothand gebruikt waar nodig. Yasin is winnaar door naar de finale, de volgende dag.

Stefan verloor zijn boks partij. Hij zat vast kon niet uit zijn stoten komen, misschien toch de zenuwen helemaal boksen in Denemarken. Het zelfde bleek de volgende dag ook met Hasan het geval. Het kwam er niet uit zoals we van hem gewend zijn.

Yusuf gaat steeds beter boksen afstand coördinatie, je ziet hem per wedstrijd zich verbeteren, mooie partij gebokst, winnaar en goud voor Yusuf.

Johan had die dag gelijk de finale deze partij verliep in het voordeel van Johan hij ontweek goed en plaatste daarop iedere keer weer een Rstoot met de Voorhaand. Johan winnaar en dus ook goud voor Johan.

De volgende dag 16 maart laatste wedstrijd dag en onze terug reis.

Als 1'ste was Hasan aan de beurt zoals al vermeld met Hasan ging het die dag niet zo zoals we van hem gewend zijn, hij bokste te passief en liet het gevecht over aan de tegenstander en verloor de partij door inverventie van de scheidsrechter.

Yasin had die dag ervoor gewonnen dus vandaag de finale. Wij hadden die jonge de dag ervoor gezien hij was een stuk fysieker en misschien ouder dan onze Yasin. Dit was geen partij voor hem. Yasin verloor maar won toch de zilver.

Als laatste van Boksclub Twente was het de beurt aan Mischa. Het was op techniek misschien niet de mooiste partij maar zeker wat spectaculair betreft (Rocky 7) een 10 waard! Mischa terecht winnaar van Goud.

Diploma's medaille's opgehaald en begonnen aan onze terug reis naar Nederland, en zijn om 24u00 middernacht gekomen. A1 met A1 een geslaagd weekend en een sportieve toernooi met 3 maal goud en 2 maal zilver. Jongens hebben gezien dat het tempo met de training nog wel hoger kan om volgend jaar hier nog een betere resultaat neer te zetten.

Verslag: Ronald Beerlage

Ons adres is

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Tel: 053 - 430 45 89