Boks wedstrijden Arnhem

Vertrokken zondag 27-11 richting Arnhem: Yusuf Likoglu opgehaald 10.30 doorgereden naar Almelo om Semi Ender op te halen. Weging zou zijn van 11.30 tot 13.00, wedstrijd aanvang 13.30 bij de boksclub Muscular te Arnhem. Tegenstanders waren bekend Yusuf zou de 3e partij na de pauze die middag boksen tegen Somay Bilal beiden stonden in de finale van de districtkampioenschappen tegen elkaar, deze wedstrijd werd toen beslist in het voordeel van Bilal, Yusuf blij met deze revanche partij.

Semih die in september in de finale stond van de Nederlandse kampioenschappen voor nieuwelingen, zou de 7e partij voor de partij de pause boksen tegen de halve finalist van dit toernooi Trence Kohnen. Wat schets onze verbazing toen Semih klaar stond om te boksen, de trainer van deze boksers was het niet eens met de organisatie en het verloop van deze dag en vertrok richting huis. Stonden wij opeens zonder tegenstanders, van organisatorische missers mogen natuurlijk nooit de sporters de dupe worden.

Gelukkig werd er nog een vervanger voor Yusuf gevonden de ervaren 30 jarige Vadim Geiger die in 2010 nog uit kwam voor de 2e boksliga in Hamm (Duitsland ), en voor deze dag geen tegenstander had. Yusuf vorige week nog gebokst tegen kampioen van Denemarken, deze wedstrijd weliswaar verloren had, maar toch een knappe partij neerzette, en waarin hij zeer zeker niet de mindere was, zou ook tegen deze ervaren bokser zeker zijn leermomenten pakken.

Yusuf Likoglu vs Vadim Geiger Elite 64 Kg (winnaar Yusuf Likoglu).

1e ronde: Yusuf begon goed ,bokste bekeken van uit het midden van de ring en trof zijn tegenstander met combinaties directes Voorhand stoothand, zijn tegenstander probeerde Yusuf te verassen met harde wilde zwaaistoten die vaak werden ontweken.

2e ronde: Yusuf vanuit het midden meer druk zettend naar voren zijn tegenstander bestokend met combinaties directes waarop dez geen antwoord had ook deze ronde werd door Yusuf gewonnen.

3e ronde: In deze ronde werd Yusuf toch in een moment van onachtzaamheid toch opeens hard getroffen door een wilde maaistoot waardoor hij 8 tellen rust moest nemen. Yusuf liet zien dat hij ook mentaal sterk is en bokste deze ronde verder beheerst en ervaren uit.

Daarna naar huis op de terugweg nog even langs de Mac geweest. Het was weer leerzame dag geweest.

Boksers: Semi Ender / Yusuf Likogu
Trainer: Ronald Beerlage

Ons adres is

Boksclub Twente
Noorderhagen 16
7511 EL Enschede
Tel: 053 - 430 45 89